Sambal Petis Surabaya

Bahan:
Petis
Kecap manis
Air jeruk nipis
Cabe

Sumber: Ci’ Irma

 

Bahan:

Bawang putih

Cabe rawit

Petis

Garam

Gula

Kecap manis

Air

Maizena atau tapioka

 

Cara membuat:

1. Haluskan bawang putih dan cabai kemudian tumis hingga harum

2. Tambahkan sedikit air dan petis, aduk rata.

3. Tambahkan sdkt maizena atau tapioka yg sudah dilarutkan dgn air.

4. Aduk rata sampai mengental, tambahkan gula, garam dan kecap manis, koreksi rasa.

 

sumber: kreasi sendiri

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s