Rice Cake (Tteok)

Bahan:
240 gr tepung beras
240 ml air panas
1/2 sdt garam
minyak wijen

Cara membuat:
1. Campur tepung beras, garam dan air pana. Kemudian kukus.
2. Kemudian tumbuk hingga elastis (wadah dilumuri sedikit minyak wijen)
3. Bagi menjadi beberapa bagian dan gulung-gulung seperti silinder. Lumuri masing-masing bagian dgn minyak wijen.

Untuk tteokpokki: potong srpanjang 2 ruas jari
Untuk tteokguk: potong miring memanjang

Simpan di freezer untuk sisa tteok.

Sumber: http://www.maangchi.com/recipe/garaeddeok

Advertisements

2 thoughts on “Rice Cake (Tteok)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s