Bulgogi

Bahan:

0,5 kg daging sapi has dalam, potong tipis memanjang

Bumbu:

0,5 buah pear

0,5 buah bawang bombay

4 siung bawang putih

1 ruas jahe

2 sdm soy sauce

2 sdm brown sugar

sesame oil

merica (optional)

 

Bahan Pelengkap saat dipanggang:

Bawang bombay potong besar-besar

Jamur, potong sesuai selera

Daun bawang potong sepanjang 2 ruas jari

 

Cara Membuat:

  1. Haluskan semua bumbu. Campur dengan daging sapi. Diamkan semalam di kulkas
  2. Dapat dibakar atau dipanggang diatas frying pan, bersama bahan pelengkap lainnya.

 

Sumber: modifikasi dari http://www.maangchi.com/recipe/bulgogi

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s